Με μικτά πρόσημα κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης και εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τα futures του Dow Jones χάνουν 43 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν οριακά. Τα futures του Nasdaq κερδίζουν 36 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον κλάδο της τεχνολογίας οι Amazon.com Inc., Microsoft Corp. και Intel Corp. κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα τελευταία τους αποτελέσματα, οδηγώντας σε ανοδικό έδαφος τις μετοχές τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη του ενεργειακού κολοσσού Chevron Corp. ενώ στον αντίποδα η Exxon Mobil Corp. δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις.

Μέχρι σήμερα περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν ταυτόχρονα τα στοιχεία για το ΑΕΠ και το εργατικό κόστος το α’ τρίμηνο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,3% το α΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ανάπτυξη 1,8%.

Παράλληλα το κόστος εργασίας ενισχύθηκε το α΄ τρίμηνο ένδειξη ότι η υποχώρηση της ανεργίας κοντά σε ιστορικά χαμηλά αρχίζει να ασκεί ανοδική πίεση στα εργατικά κόστη των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης κόστους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,8% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το τρίμηνο Ιανουάριο – Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,7% το α΄ τρίμηνο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε σήμερα και η ιστορική συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας η οποία φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης