Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωαγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2019, εν μέσω φόβων για την παγκόσμια ανάπτυξη και για τις εμπορικές διενέξεις.

Αρνητικό αντίκτυπο είχαν στις αγορές μετοχών τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, ενώ και στην Ευρωζώνη η μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε πολύ μικρή άνοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης των μετοχών της Ευρωζώνης Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,3% στις 2.993,18 μονάδες, ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες, 0,87%, κατέγραψε ο CAC στο Παρίσι και έκλεισε στις 4.689,39 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,20% στις 10.580.19 μονάδες.
Σε θετικό έδαφος έκλεισαν επίσης τα χρηματιστήρια σε Μιλάνο και Μαδρίτη.

«Οι επενδυτές ακόμη προβληματίζονται για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο» σχολίασε στο Reuters o David Madden, της CMC Markets UK, αναφερόμενος στα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, τα οποία απογοήτευσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tη χειρότερη επίδοση σημείωσε ο κλάδος των Πρώτων Υλών, ενώ πτώση σημείωσαν επίσης ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι τράπεζες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης