Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να βρίσκει στήριξη στη μεγάλη άνοδο της μετοχής της Nike μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και ενώ η αγορά “χτίζει” πάνω στα κέρδη της συνεδρίασης της Τρίτης.

Ειδικότερα, ο Dow Jones προσθέτει 151 μονάδες ή 0,55% στις 27.437 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 5,84 μονάδες ή 0,18% στις 3.320 μονάδες. Ο Nasdaq, σημειώνει αντίθετα πτώση 19,7 μονάδων  ή 0,18% στις 10.945 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χθεσινή άνοδος ήρθε με φόντο την κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell στο Κογκρέσο, με τον κεντρικό τραπεζίτη να επαναλαμβάνει την έκκληση του για ένα νέο πακέτο τόνωσης προκειμένου η οικονομία να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού.

Ο Powell εξέφρασε την εκτίμηση του ότι ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης είναι πιθανό να χρειαστεί για να ξεπεράσουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει έτοιμη να στηρίξει την οικονομία εάν χρειαστεί.

Ο διοικητής της Fed καταθέτει και σήμερα σε διαφορετική επιτροπή της Βουλής, για τον αντίκτυπο του κορονοϊού στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ραντάρ των επενδυτών επιστρέφει παράλληλα η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην ετήσια Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην οποία κατηγόρησε την Κίνα ότι “εξαπέλυσε” τον κορονοϊό στον πλανήτη.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις οι μετοχές της Nike σημειώνουν άλμα 8,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα οι μετοχές της Tesla υποχωρούν πάνω από 6% στον απόηχο των ανακοινώσεων της εταιρείας στην εκδήλωση “Battery Day” που πραγματοποίησε χθες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης