Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures της Wall Street, μία μέρα αφότου οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με βαριές απώλειες παρά το θετικό τους ξεκίνημα, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο.

Σήμερα οι φόβοι των επενδυτών φαίνεται να μετριάζονται, μετά από σχόλια του Αμερικανού προέδρου που δημιούργησαν ελπίδες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να προβεί σε συμφωνία που θα μειώνει τις εμπορικές εντάσεις με το Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ένα σημερινό του tweet, στο οποίο συνδέει ενδεχόμενη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές με μια πτωτική αγορά μετοχών, φαίνεται πως έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά.

Παράλληλα, παραμένουν και οι φόβοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς και για τα εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αφομοιώνουν τις νέες ανακοινώσεις.

Τα futures του Dow Jones κερδίζουν 36 μονάδες, του S&P 5 μονάδες, ενώ του Nasdaq χάνουν 6,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Δευτέρα ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε βουτιά άνω των 200 μονάδων, ενώ στα χαμηλά της ημέρας βρέθηκε να κατρακυλά 566 μονάδες, καθώς ένα δημοσίευμα του Bloomberg ότι η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει και νέους δασμούς κατά της Κίνας κλόνισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox δήλωσε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα κάνουν μια “εξαιρετική” εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Coca-Cola Co ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται προσυνεδριακά.

Αντίθετα, η μετοχή της φαρμακευτικής Pfizer Inc υποχωρεί, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου καλύτερα του αναμενομένου, αλλά έσδοα κατώτερα των προσδοκιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης