Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά τα ισχυρά κέρδη της Δευτέρας και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Τη Δευτέρα οι δείκτες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη, περνώντας στην αντεπίθεση μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με τον Dow Jones να κερδίζει 586,89 μονάδες ή 1,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές περιμένουν την κατάθεση του Πάουελ σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία του κορονοϊού. Αυτή είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του επικεφαλής της Fed από την προηγούμενη Τετάρτη όταν ο πρόεδρος της Fed ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν ξεκινήσει να συζητούν την σταδιακή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων που πραγματοποιεί η τράπεζα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η Fed ανακοίνωσε παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα ότι περιμένει πλέον να πραγματοποιήσει δύο αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023, αναγνωρίζοντας έτσι ότι η ραγδαία άνοδος του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες την υποχρεώνει να προχωρήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο στην σύσφιξη της πολιτικής της.

Μάλιστα ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard την Παρασκευή δήλωσε ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της ακόμα και από το 2022, προκαλώντας έντονη νευρικότητα στα χρηματιστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 105,70 μονάδες ή -0,31% στις 33.775,17 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 4,07 μονάδες ή -0,10% στις 4.220,77 μονάδες. O τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 14.147,53 μονάδες.  

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 11 κινούνται με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Microsoft με κέρδη 2,03 δολ. ή σε ποσοστό 0,77% στα 264,66 δολ. και ακολουθούν Home Depot στα 309,75 δολ. με άνοδο 0,70% και Dow με κέρδη 0,62% στα 63,50 δολ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Boeing (-1,25%), American Express (-1,15%) και Goldman Sachs Group (-1,01%).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δρομολογήσει  έρευνα για να αξιολογήσει αν η Google εμπλέκεται σε συμπεριφορά που είναι αντίθετη προς τον ανταγωνισμό.  

Η Delta Air Lines φέρεται να εξετάζει να προσλάβει περισσότερους από 1.000 πιλότους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Reuters και Bloomberg καθώς περιμένει σημαντική ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια το επόμενο έτος.

Η επιχείρηση συμβούλων Korn Ferry ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το δ’ τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και έδωσε αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Η GameStop ανακοίνωσε ότι πρόσφερε 5 εκατ. μετοχές για να αντλήσει περίπου 1,126 δισ. δολ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης