Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά το χθεσινό τους κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά εν μέσω αισιοδοξίας ότι το Κογκρέσο θα περάσει σύντομα ένα μεγάλο δημοσιονομικό πακέτο δίνοντας νέα ώθηση στην οικονομία.

Ο Dow Jones σημείωσε χθες το πρώτο του ρεκόρ από τις 20 Ιανουαρίου, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικό υψηλό για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ράλι των δεικτών τροφοδότησαν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο, η πρόοδος στο Κογκρέσο για την έγκριση ενός νέου πακέτου τόνωσης της οικονομίας, αλλά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η επιβράδυνση των νέων μολύνσεων στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένουν πάντως οι διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς να ετοιμάζονται να προωθήσουν το πακέτο στη Γερουσία μέσω μιας διαδικασίας που θα απαιτεί απλή πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος του πακέτου θα είναι πιο κοντά στην αρχική πρόταση των 1,9 τρισ. δολ. που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 78,28 μονάδες (-0,25%) στις 31.307,48 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 5,79 μονάδες (-0,15%) στις 3.909,80 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 10,40 μονάδες (0,07%) στις 13.997,21 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones οι 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Johnson & Johnson με κέρδη 0,86 δολ. ή σε ποσοστό 0,52% στα 165,78 δολ. και ακολουθούν η McDonald’s στα 212,67 δολ. με άνοδο 0,52% και η Apple στα 137,60 δολ. με άνοδο 0,51%.  

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walt Disney (-1,15%), η Honeywell International (-1,05%) και η American Express (-0,97%).

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας της αμερικανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων υποχώρησε 0,9 μονάδες τον Ιανουάριο στο 95,0 διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, ο κολοσσός των χημικών DuPont de Nemours Inc. ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις για το δ’  τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας ελαστικών Goodyear Tire & Rubber Co. Από την πλευρά της, η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Coty Inc. ανακοίνωσε πωλήσεις που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης