Υποχωρούν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο της αξίας τους οι μετοχές της προβληματικής βρετανικής τράπεζας Metro Bank, καθώς ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές απέσυραν περί τις 2 δισ. στερλίνες (2,5 δισ. δολάρια) από την τράπεζα φέτος, μετά από ένα μεγάλο λογιστικό λάθος τον Ιανουάριο.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη πτώση 84% στα κέρδη α΄ εξαμήνου και τόνισε πως ο ιδρυτής της Vernon Hill θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Metro Bank δυσκολεύεται να ανοικοδομήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από την αποκάλυψη τον Ιανουάριο ότι είχε υποτιμήσει λανθασμένα το ρίσκο στο βιβλίο δανείων της, κατά σχεδόν 1 δισ. στερλίνες, στέλνοντας τη μετοχή της σε πτώση που οδήγησε στην απώλεια 1,5 δισ. στερλίνων από την χρηματιστηριακή της αξία.

Το λάθος οδήγησε την τράπεζα να αντλήσει 375 εκατ. στερλίνες από τους μετόχους τον Μάιο για να τονώσει την κεφαλαιακή της βάση, με την Τράπεζα της Αγγλίας να δηλώνει πως η τράπεζα ήταν ισχυρή και να τροφοδοτηθεί ένα βραχυχρόνιο ανοδικό ράλι της μετοχής.

Η μετοχή υποχώρησε κατά 19% προτού ανακάμψει ελαφρώς στο -16% και στις 400 πένες, κατά πολύ μακριά από τις 4.056 πένες τον Μάρτιο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο μειώθηκε στο 1,62% από το 1,85% πριν από ένα χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης