Με μεγάλες απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κατρακυλά 400 μονάδες στο κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφώσει η κατάρρευση της κινεζικής Evergrande και ενώ οι επενδυτές μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις αποφάσεις της Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έκλεισαν με απώλειες την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Dow να συμπληρώνει τρεις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών που αποτελεί το χειρότερο σερί από το Σεπτέμβριο του 2020. Ο S&P 500 και ο Nasdaq συμπλήρωσαν δύο διαδοχικές πτωτικές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 400,51 μονάδες ή -1,16% στις 34.173,72 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 56,93 μονάδες ή -1,28% στις 4.376,27 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακυλά κατά 225,37 μονάδες ή -1,5% στις 14.816,45 μονάδες.

Οι βαριές απώλειες στις κινεζικές μετοχές του κλάδου των ακινήτων, με την Evergrande να σημειώνει βουτιά άνω του 10% σήμερα στο Χονγκ Κονγκ προκαλούν ισχυρούς κλυδωνισμούς σήμερα και στην αμερικανική αγορά.

Οι ανησυχίες για το μέλλον του κινεζικού κολοσσού διαχείρισης ακινήτων που αντιμετωπίζει ένα βουνό από χρέη προκάλεσαν ένα κύμα ρευστοποιήσεων σε Ασία και Ευρώπη νωρίτερα, εν μέσω φόβων για ένα ντόμινο καταρρεύσεων στην κινεζική αγορά εάν η  Evergrande πτωχεύσει, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κινεζική και παγκόσμια οικονομία. Το ομόλογο της Evergrande με κουπόνι 8,25%το οποίο έχει πληρωμή αυτή την εβδομάδα διαπραγματεύεται κοντά στα 29 cents στο δολάριο σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης