Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 35 δις δολάρια την Τετάρτη από το παγκόσμιο selloff που πυροδότησαν οι πολιτικές ανησυχίες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία 86,8 δισ. δολαρίων, έχασε 1 δις την Τετάρτη, καθώς η μετοχή της Microsoft σημείωσε βουτιά 2,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, απώλεσε 1,7 δις δολάρια μέσα σε μία μέρα, αφού η μετοχή της εταιρείας του σημείωσε απώλειες 2,2%, χάνοντας παράλληλα τη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ο Ισπανός μεγιστάνας λιανικής πώλησης Amancio Ortega έχασε 355 εκατ. δολάρια την Τετάρτη ανεβαίνοντας μία θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη με περιουσία 83,2 δις δολαρίων.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε χθες ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος έχασε 2 δις δολάρια από τη βουτιά 3,3% της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης