Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα χρηματιστήρια στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, λόγω του Πάσχα των καθολικών και προτεσταντών, που γιορταζόταν χθες.

To ίδιο ισχύει και για τις αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποφυγή του ρίσκου αναμένεται να κυριαρχήσει έτσι κι αλλιώς στις αγορές την τρέχουσα εβδομάδα, με τις ΗΠΑ να έχουν καταστεί πλέον το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως, με τα περισσότερα ενεργά κρούσματα και θανάτους λόγω του ιού.

Η χώρα κατέγραψε 1.514 θανάτους λόγω της ασθένειας το τελευταίο 24ωρο, λιγότερους από τους 1.920 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Ο Anthony Fauci, επικεφαλής επιδημιολόγος του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNN την Κυριακή ότι η χώρα πιθανόν να είναι έτοιμη για μια πρώτη επιστροφή στην κανονικότητα εντός του Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία καταγράφουν επίσης σχετική μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη Γερμανία κατεγράφησαν 2.537 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας το σύνολό τους στα 123.016, σύμφωνα με στοιχεία του Robert Koch Institute. Την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.821 κρούσματα.

Οι συνολικοί θάνατοι στη Γαλλία πλησιάζουν τους 14.400, ενώ η Ιταλία κατέγραψε 431 θανάτους, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις 19 Μαρτίου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξήλθε του νοσοκομείου μετά την μερική ανάρρωσή του, ωστόσο ακόμη δεν θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του μέχρι να αποκτήσει δυνάμεις.

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης