Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω της αργίας για τη Μεγάλη Παρασκευή του Πάσχα των Καθολικών.

Στις ΗΠΑ, οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές, αν και η Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι ομοσπονδιακή αργία. Οι αγορές θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το London Stock Exchange θα παραμείνει κλειστό σήμερα αλλά και τη Δευτέρα, μαζί με άλλα μεγάλα χρηματιστήρια όπως της Φρανκφούρτης (DAX) και του Παρισιού (CAC) για παράδειγμα.

Κέρδη στην Ασία

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα χθεσινά ρεκόρ στη Wall Street, με τον όγκο των συναλλαγών πάντως να παραμένει περιορισμένος καθώς πολλές παγκόσμιες αγορές παραμένουν κλειστές για την αργία της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,6% στις μονάδες 29.854 μονάδες, με τον τίτλο της SoftBank να καταγράφει άλμα άνω του 4%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 0,5%, ενώ ο Shenzhen Composite σημείωσε άνοδο 1%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,8%.

Οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας.

Την Πέμπτη ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 4.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν και οι Dow Jones και Nasdaq. Οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές σήμερα.

Το άλμα των δεικτών ακολούθησε τις τελευταίες ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για ένα τεράστιο πακέτο επενδύσεων στις υποδομές, συνολικού ύψους άνω των 2 τρισ. δολ. με στόχο την περαιτέρω τόνωση της οικονομίας για την έξοδο από την κρίση του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης