Οι κινεζικές μετοχές συνέχισαν σήμερα το ράλι τους, με τον βασικό δείκτη στο χρηματιστήριο της Σανγκάης να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, χάρη στα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους και να ενισχύσει τις επενδύσεις για να στηρίξει την οικονομία.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 1,57% στις 3.102,1 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 1,09% στις 9.700,49 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική αξία των συναλλαγών και στους δύο δείκτες αυξήθηκε στο 1,11 τρισεκ. γιουάν (περίπου 164,99 δισεκ. δολάρια), το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015.

Στο χρηματιστήριο της Σανγκάης, 1.177 μετοχές ενισχύθηκαν και 245 υποχώρησαν, ενώ στο Σεντζέν 1.673 μετοχές κατέγραψαν άνοδο και 400 πτώση.

Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε άνοδο κατά 1,43% στις 1.700,5 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό ράλι ακολούθησε τη χθεσινή ανάκαμψη ύστερα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι σχεδιάζει μείωση φόρων και αύξηση των κοινωνικών εισφορών των επιχειρήσεων κατά σχεδόν 2 τρισεκ. γιουάν φέτος.

Η χώρα θα μειώσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας, που είναι σήμερα στο 16%, για τις μεταποιητικές και άλλες βιομηχανίες στο 13% καθώς και για εταιρίες μεταφορών και κατασκευών στο 9% από το 10% σήμερα, όπως γνωστοποίησε στην ετήσια έκθεση του προς την κινεζική λαϊκή εθνοσυνέλευση ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης