Κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα πλησιάζουν πιο κοντά σε μια συμφωνία που θα τερματίζει την εμπορική αντιπαράθεση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο ενδεχομένως να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στον Μάρτιο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα καταργηθούν οι περισσότεροι αμερικανικοί δασμοί κατά της Κίνας, ενώ από την πλευρά του το Πεκίνο θα προχωρήσει σε αύξηση των εισαγωγών του από τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί και παραμένουν κάποια εμπόδια και στις δύο πλευρές. Εάν οι συνομιλίες προχωρήσουν, η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σε μία συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ στο τέλος του Μαρτίου.

Δείκτες – στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 42,95 μονάδες (0,17%) στις 26.070,68 μονάδες, ο S&P 500  προσθέτει 8,12 μονάδες (0,29%) στις 2.811,53 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 35,29 μονάδες (0,46%) στις 7.629,95 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 23 κινούνται με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Caterpillar στα 139,41 δολ. με άνοδο 1,94 δολ. ή σε ποσοστό 1,39% και ακολουθούν η Apple στα 177,12 δολ. με άνοδο 1,24% και η Intel με κέρδη 0,94% στα 53,81 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Walgreens Boots Alliance (-1,99%), η UnitedHealth Group (-1,66%) και η McDonald’s (-1,19%).

Την προσοχή των επενδυτών συγκέντρωσε παράλληλα η τελευταία επίθεση του προέδρου Τραμπ κατά του επικεφαλής της Federal Reserve, Ζερόμ Πάουελ στο πλαίσιο ομιλίας του στο Μέριλαντ.

«Έχουμε έναν κύριο που του αρέσει το πολύ ισχυρό δολάριο στην Fed… Θέλω και εγώ ένα ισχυρό δολάριο, αλλά θέλω ένα δολάριο που είναι σπουδαίο για τη χώρα, όχι ένα δολάριο τόσο ισχυρό που είναι απαγορευτικό για να κάνουμε συναλλαγές με άλλες χώρες», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επίκρινε ταυτόχρονα τους Δημοκρατικούς, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για την έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο της ρωσικής ανάμιξης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Kraft Heinz σημειώνουν άλμα σχεδόν 2% μετά την ανακοίνωση της Morgan Stanley ότι αναβαθμίζει τη σύσταση της για τη μετοχή σε “equal weight” από “underweight”.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Bed Bath and Beyond καταγράφουν βουτιά άνω του 5% μετά την υποβάθμιση από την Barclay σε “underweight” από “equal weight”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης