Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα τα οποία και ώθησαν τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,05% στις 26.640,91, o δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,18% στις 7.892,90 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,17% στις 2.905,22 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον πόλεμο του Βιετνάμ τον Σεπτέμβριο, αν και ο ρυθμός των προσλήψεων επιβράδυνε ελαφρώς, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η ανεργία υποχώρησε στο 3,7% από 3,9% τον Αύγουστο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 134.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι το μικρότερο μέγεθος σε διάστημα 12 μηνών, ένδειξη ότι οι εργοδότες αρχίζουν να εντοπίζουν δυσκολίες για να βρουν τους κατάλληλους υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 7ετίας, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν και δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell.

Οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να μειώσουν τη διάθεση για αγορά μετοχών, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος κέρδος για τους επενδυτές, χωρίς το ρίσκο ή τη μεταβλητότητα που μπορεί να συνοδεύουν κάποιες μετοχές.

Tον Αύγουστο, εξάλλου, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε, καθώς η ισχυρή εγχώρια οικονομία έδωσε ώθηση στις αγορές ξένων αυτοκινήτων, βιομηχανικών προμηθειών και πετρελαίου από τους Αμερικανούς.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε αγαθά και υπηρεσίες διευρύνθηκε 6,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 53,24 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν εμπορικό έλλειμμα 53,4 δισ. δολαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης