Σε ράλι επιδίδονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία των λιανικών πωλήσεων τον Μάιο και εν μέσω αναφορών ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει ένα πακέτο δαπανών ύψους $1 τρισ. για έργα υποδομών σε μία νέα προσπάθεια τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά διαμορφώνουν και οι αναφορές για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από ένα φθηνό και ευρέως διαθέσιμο φάρμακο για την θεραπεία ασθενών με COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ειδικοί του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν ότι η θεραπεία με μικρές δόσεις του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη εμφανίζει θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 714,87 μονάδες ή 2,77% και σκαρφαλώνει στις 26.478,03 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 80,41 μονάδες ή 2,62% στις 3.147,00 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 226,91 μονάδες ή 2,33% στις 9.952,93 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones οι 29 κινούνται σε ανοδικό έδαφος. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Caterpillar με άλμα 6,76% στα 131,96 δολ. και ακολουθούν η Boeing στα 203,44 δολ. με άνοδο 6,54% και η Cisco Systems στα 47,19 δολ. με κέρδη 4,05%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο η Pfizer υποχωρεί, στα 33,17 δολ. με πτώση 0,57%.

Την αισιοδοξία των επενδυτών τροφοδοτεί και δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να δρομολογήσει άλλο ένα δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης για να βοηθήσει την οικονομία να ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, θα αφορά επενδύσεις σε παραδοσιακές υποδομές, όπως οι δρόμοι και οι γέφυρες, μολονότι θα εξοικονομηθούν πόροι και για ανάπτυξη ασύρματων δικτύων 5G και ευρυζωνικών δικτύων στις επαρχιακές περιοχές των ΗΠΑ.  

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο πλαίσιο της διήμερης κατάθεσης του στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρά και σε αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων, επιπλέον των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) που ήδη αγοράζει, δίνοντας άλλη μία ανοδική ώθηση στην αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης