Μικρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές περιμένουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η αμερικανική Federal Reserve να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες και νέα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Η ΕΚΤ συνεδριάζει αυτή την Πέμπτη με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν από την κεντρική τράπεζα να οδηγήσει τα ήδη αρνητικά επιτόκια στη διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων ακόμα βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα ώστε να μετριαστεί ο αντίκτυπος στις εργασίες των τραπεζικών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές πάντως δεν περιμένουν η ΕΚΤ να δρομολογήσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μετά τον τερματισμό του τελευταίο μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, επιλέγοντας να κρατήσει προς το παρόν αυτό το όπλο στη φαρέτρα της.

Παράλληλα, την άλλη εβδομάδα συνεδριάζει η αμερικανική Federal Reserve με την συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών να περιμένει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 17,45 μονάδες (0,07%) στις 26.816,66 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq χάνει 5,68 μονάδες (-0,07%) στις 8.097,13 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 1,61 μονάδες (0,05%) στις 2.980,43 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 19 κινούνται με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Caterpillar Inc. στα 125,64 δολ. με άνοδο 2,94 δολ. ή σε ποσοστό 2,40% και ακολουθούν η Walgreens Boots Alliance με κέρδη 2,17% στα 53,66 δολ. και η JPMorgan Chase στα 114,49 δολ. με άνοδο 1,68%.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Merck & Co. (-2,82%), η Boeing (-1,69%) και η Microsoft (-1,21%).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της AT&T Inc. σημειώνει άλμα 4,5% μετά την είδηση ότι η Elliott Management ανακοίνωσε ότι κατέχει μετοχές αξίας 3,2 δισ. δολ. στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.

Παράλληλα, η Elliott Management γνωστοποίησε ότι έστειλε επιστολή στη διοίκηση της AT&T  περιγράφοντας ότι έχει διαπιστώσει πως η εταιρεία “μπορεί να βελτιώσει τις δραστηριότητες της, πραγματοποιώντας ένα ιστορικό άλμα στην αξία της”.

Στην επιστολή σημειώνει ότι η μετοχή της εταιρείας είναι “ιδιαίτερα υποτιμημένη” και προτείνεται ένα σχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας, την ενίσχυση της ηγεσίας και του ελέγχου και την αποτελεσματικότερη κατανομή πόρων, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, οι μετοχές της Alcoa Corp. κερδίζουν πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας αλουμινίου και βωξίτη ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της λειτουργίας της, ενοποιώντας πωλήσεις, συμβάσεις και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητας σε επιχειρηματικό επίπεδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης