Με μικρά κέρδη κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους και ενώ συνεχίζεται και σήμερα το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 16 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 1,25 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 16,75 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες έκλεισαν σε υψηλά δύο μηνών την Τρίτη με τον S&P 500 να συμπληρώνει πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Η χθεσινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης δεν επεφύλασσε εκπλήξεις για τους επενδυτές, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επικεντρώνει και πάλι στο σχέδιο του για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προχώρησε πάντως στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως εκτιμούσαν ορισμένοι αναλυτές, αν και προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια με το τείχος, τονίζοντας ότι «θα φροντίσω να οικοδομηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν με προσοχή τις διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον τις επόμενες εβδομάδες καθώς μία επανάληψη του τελευταίου αδιεξόδου που οδήγησε σε μερικό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αναμένεται να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές της Snap Inc. σημειώνουν άλμα άνω του 20% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης εσόδων ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο.

Στον αντίποδα η μετοχή της Electronic Arts σημειώνει βουτιά 15% καθώς τα έσοδα της εταιρείας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τις εταιρείες που διαπραγματεύονται στον βιομηχανικό Dow Jones, ο κολοσσός της ψυχαγωγίας Walt Disney ανακοίνωσε χθες το βράδυ πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα πάντως να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης