Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραφε μεγάλη πτώση στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, συνεχίζοντας τη βουτιά των τελευταίων ημερών, με τη Γουόλ Στρίτ να οδεύει προς τη χειρότερη της εβδομάδα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καθώς η παγκόσμια εξέλιξη του κοροναϊού έχει εντείνει τις ανησυχίες στους επενδυτές, οι οποίοι επιλέγουν περιουσιακά στοιχεία που θεωρούν ότι ενέχουν μικρότερο κίνδυνο.

Περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, κατέγραφε πτώση 3,33% και Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης και περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, υποχωρούσε κατά 3,44%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dow Jones και ο S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο Dow Jones έχει χάσει πάνω από το 10% της αξίας του μετά το ρεκόρ που σημείωσε στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχωρούσε κατά 3,92%.

Σε αυτό το σημείο, αυτές είναι οι μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες για τους μείζονες δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έπειτα από την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το φθινόπωρο του 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένδειξη της απροθυμίας ανάληψης κινδύνων, το δεκαετές επιτόκιο των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνέχισε να κινείται κοντά στο ιστορικό χαμηλό του, στο 1,259%.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Art Hogan of National, αυτό το επίπεδο δεν είναι «δείκτης ύφεσης, αλλά περισσότερο σημάδι βιασύνης για ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το δολάριο ή μετοχές που αποφέρουν υψηλά μερίσματα» .

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδίωξε χθες βράδυ να δείξει σίγουρος λέγοντας ότι μια μεγάλης κλίμακας διάδοση του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αναπόφευκτη.

Σήμερα το απόγευμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως η πτώση στην Γουόλ Στριτ είναι “ανησυχητική”.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα καταγράψουν αύξηση κερδών το 2020 αν ο κοροναϊός συνεχίσει να εξαπλώνεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης