Για νέα κέρδη – μετά το ράλι της Παρασκευής – ετοιμάζεται το αμερικανικό χρηματιστήριο, όπως δείχνουν τα futures της Wall Street στον απόηχο των ισχυρών ενδείξεων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που έχουν δώσει ώθηση στο επενδυτικό αίσθημα.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν κέρδη της τάξης του 0,15%, τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν άνοδο της τάξης του 0,33% και αυτά του S&P σημειώνουν κέρδη ύψους 0,33%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 313.000 νέες θέσεις εργασίας, ήτοι ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα του 2016 και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Παράλληλα, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα στο 4,1% που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2000.

Τα στοιχεία αντανακλούν τις ισχυρές συνθήκες που επικρατούν στην απασχόληση των ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες που είχε πυροδοτήσει, το τελευταίο διάστημα, το ενδεχόμενο μεγαλύτερης της αναμενόμενης ενίσχυση του πληθωρισμού που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στην Federal Reserve για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων.

Στον απόηχο αυτών των στοιχείων, ο Dow Jones έκλεισε με άλμα 400 μονάδων την Παρασκευή, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε σε επίπεδο ρεκόρ για πρώτη φορά από τις 26 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ατζέντα της ημέρας, το βλέμμα των επενδυτών θα στραφεί σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας για τον προϋπολογισμό Φεβρουαρίου των ΗΠΑ.

Στα του εμπορικού πολέμου, η E.E. πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη μονομερή επιβολή εμπορικών δασμών από τις ΗΠΑ, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας πάντως πως πρώτα ελπίζει στη διεξαγωγή συνομιλιών για το ζήτημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης