Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς η συμφωνία εξαγοράς δισεκατομμυρίων ευρώ που οδηγεί δύο από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων σε συνένωση δυνάμεων, καθώς και τα καθησυχαστικά σχόλια για τον πληθωρισμό δημιούργησαν θετικό κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 446,44 μονάδες – ιστορικά υψηλό επίπεδο. Ο δείκτης ξεπέρασε το υψηλό των 446,19 μονάδων που σημείωσε στις αρχές Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,8%, επίσης σε επίπεδο ρεκόρ, χάρη στην είδηση ότι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη όμιλος οικιστικών ακινήτων Vonovia συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνιστική του Deutsche Wohnen έναντι περίπου 18 δισ. ευρώ. Η μετοχή της Deutsche Wohnen κατέγραψε άλμα 15,7% ενώ της Vonovia υποχώρησε κατά 6,2%.

Οι μετοχές τεχνολογίας έκαναν ράλι 1,0%, καθώς οι ομοειδείς τους στη Wall Street σημείωσαν άνοδο ύστερα από την εκ νέου επιμονή αξιωματούχων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) ότι δεν εξετάζεται αλλαγή της πολιτικής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης