Προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρείται σήμερα στις ευρωαγορές, εν μέσω αυξημένων ενδείξεων πως η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, μια από τις χώρες που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, επιβραδύνεται και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα που θα λάβουν οι ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 4,78% στις 286,80 μονάδες με σημαντική βοήθεια από τις μετοχές ενέργειας και τις μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 5% στις 9.183 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 3,94% στις 4.068 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 3,38% στις 5.161 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 4,92%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει κέρδη 3,42%.

Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ένα πακέτο-μαμούθ για τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης που προκαλεί ο κορωνοϊός, το ύψος του οποίου μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 750 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση θα επιστρέψει στην αποταμιευτική της πολιτικής όταν λήξει η κρίση του κορωνοϊού, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier.

Σχεδόν 26 τρισ. δολάρια έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές μετοχών από τα μέσα Φεβρουαρίου και οι επενδυτές έχουν μείνει να παρακολουθούν τα ερείπια και να ζυγίζουν τις πιθανότητες ανάκαμψης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης