Με ισχυρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη δίνοντας συνέχεια στο χθεσινό ράλι εν μέσω ολοένα και περισσότερων ενδείξεων ότι η εξάπλωση του κορονοϊού επιβραδύνει σε σημεία του πλανήτη που τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν εκτός ελέγχου.

Οι θάνατοι στην Ισπανία μειώθηκαν για τέταρτη μέρα, ενώ η Ιταλία ανακοίνωσε τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε και πάλι την αισιοδοξία του όσον αφορά τις ερευνητικές προσπάθειες για την εύρεση θεραπείας ή ενός εμβολίου. “Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ”, δήλωσε,  ενώ σημείωσε ότι η έρευνα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου και θεραπειών έχει επιταχυνθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Σημείωσε παράλληλα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ένα ιστορικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αναφορές του Αμερικανού προέδρου στα ακολουθούν ένα μπαράζ δημοσιευμάτων ότι το Κογκρέσο εξετάζει να δρομολογήσει και νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να μετριαστεί ο υφεσιακός αντίκτυπος από το μαζικό κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αυστηρή καραντίνα στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το Κογκρέσο εξετάζει ένα πακέτο μέτρων για τον επόμενο μήνα αξίας έως και 1,5 τρισ. δολ. για ενισχύσει την οικονομία και να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν η ύφεση που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία να είναι μικρότερη σε διάρκεια και πιο ήπια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 829,66 μονάδες ή 3,66% στις 23.509,29 μονάδες. Ο  ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 80,98 μονάδες ή 3,04% στις 2.744,66 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 202,15 μονάδες ή 2,55% στις 8.119,61 μονάδες.  

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones οι 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τέσσερις με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η American Express με άλμα 10,99% στα 93,09 δολ. και ακολουθούν Boeing στα 163,16 δολ. με άνοδο 9,67% και Dow στα 33,13 δολ. με κέρδη 8,48%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Walmart (-1,48%), Merck (-1,16%) και Johnson & Johnson (-1,04%).

Σε παγκόσμιο επίπεδο πάντως, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπερνά πλέον τα 1,36 εκατ. με περισσότερους από 76.300 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν πλέον περισσότερες από 368.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και σχεδόν 11.000 θάνατοι.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχασε τον Μάρτιο 8,1 μονάδες διολισθαίνοντας στις 96,4 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα της National Federation of Independent Business (NFIB). Αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην ιστορία του δείκτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης