Πτωτικά συνεχίσουν σήμερα οι ευρωαγορές, ενώ και η στερλίνα υποχωρεί από το υψηλό πενταμήνου καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία επανέλαβαν, χωρίς αποτέλεσμα, τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες με στόχο να αποτραπεί ένα άτακτο Brexit πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αύριο και την Παρασκευή.

Οι ελπίδες για καθοριστική πρόοδο οδήγησαν σε άνοδο χθες τις αγορές, αλλά οι επενδυτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί καθώς περίμεναν μια συμφωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία τελικά δεν ήρθε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι περισσότερες από τις θετικές ειδήσεις που θα μπορούσε να περιμένει κανείς έχουν ήδη προεξοφληθεί, και τώρα φαίνεται να υπάρχει επιφυλακτικότητα για το εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα ή όχι», δήλωσε ο Κάλουμ Πίκερινγκ, υψηλόβαθμος οικονομολόγος στην Berenberg.

Η στερλίνα σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του δολαρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,3%. Οι βρετανικές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν κατά 1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, οι μετοχές στην Ασία σημείωσαν άνοδο. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, ενισχύθηκε κατά 0,5%. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ήταν αμετάβλητος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης