Με θετικά πρόσημα κινούνται τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα, καθώς είναι κλειστές οι περισσότερες αγορές στην Ασία λόγω αργίας.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 0,79% στις 30.089,25 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,26% στις 3.120,83 μονάδες, με τη μετοχή της LG Electronics να σημειώνει άνοδο περίπου 0,6%. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κλείνει τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, στις οποίες εμφανίζει ζημιές, για να εστιάσει τους πόρους σε «τομείς ανάπτυξης» όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα «έξυπνα» σπίτια, οι διασυνδεμένες συσκευές κ.ά.

Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας -η μικρότερη από τις πέντε μονάδες της LG-, που συνεισφέρει περίπου 7% στα συνολικά έσοδά της, αναμένεται να έχει κλείσει έως τις 31 Ιουλίου και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics.

Σημειώνεται πως οι αγορές σε Αυστραλία, Κίνα και Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας. Εν τω μεταξύ, κλειστές σήμερα και οι ευρωαγορές λόγω της Δευτέρας του Πάσχα. Κλειστή και η Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο, η ιαπωνική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών διεύρυνε την πτώση τον Μάρτιο καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν πλήρως στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ωστόσο ο ρυθμός της επιβράδυνσης είναι ο χαμηλότερος από τον Ιανουάριο του 2020.

Ορισμένες επιχειρήσεις ανέφεραν ότι η χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό που επιβλήθηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου για το Τόκιο και άλλες περιοχές οδήγησαν σε μια μέτρια ανάκαμψη της ζήτησης.

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Jibun Bank Japan ενισχύθηκε στις 48,3 μονάδες από τις 46,3 μονάδες του προηγούμενου μήνα και τα προκαταρκτικά στοιχεία των 46,5 μονάδων.

Αυτό σημαίνει ότι ο τομέας των υπηρεσιών παρέμεινε χαμηλότερα των 50 μονάδων για 14ο μήνα, αλλά ο ρυθμός της πτώσης ήταν ο βραδύτερος από την αρχή της τάσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης