Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την ίδια ώρα που συνεχίζεται το sell off στις παγκόσμιες αγορές. Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 2,3% στις 10.388 μονάδες και εισήλθε σε bear market, περίπου 22% κάτω από το υψηλό των 52 εβδομάδων. Επίσης οδεύει προς τον χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2016 και προς το χειρότερο έτος από το 2008.

Ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,38% στις 6.593,46 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,6% στις 4.598,61 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης της Ισπανίας σημείωσε πτώση 1,29% και ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 1,73%.

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν χθες ένα από τα πιο εντυπωσιακά ράλι των τελευταίων ετών, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει πάνω από 1.000 μονάδες μετά από τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Ωστόσο σήμερα οι δείκτες καταγράφουν πτώση εν μέσω ανησυχιών για την εμπορική διένεξη Κίνας – ΗΠΑ.

Το Reuters επίσης ανέφερε, σύμφωνα με τρεις πηγές, πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει να υπογράψει το επόμενο έτος μια εκτελεστική διαταγή ώστε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα απαγορεύει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κατασκευάζουν οι κινεζικές Huawei και ZTE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα είναι το τελευταίο βήμα από την κυβέρνηση Τραμπ για να κόψει την πρόσβαση των Huawei Technologies και ZTE Corp στην αμερικανική αγορά. Οι δύο εταιρείες είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στην αγορά εξοπλισμού δικτύων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης