Σε τροχιά πτώσης βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών επηρεασμένος από το αρνητικό κλίμα, που επικρατεί διεθνώς.
Αν και οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο περιορίζονται, οι φόβοι για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο τεχνολογικός κλάδος βαραίνουν περισσότερο στη ζυγαριά των επενδυτών.

Στις 13:25 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,1% στις 785,86 μονάδες, απομακρυνόμενος έτσι από το στόχο των 800 μονάδων. Νωρίτερα μάλιστα είχε υποχωρήσει έως και 1,4% στις 782,79 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει ελαφρώς τα 21 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει πτώση 1,1%. Απώλειες 0,95% παρουσιάζει την ίδια ώρα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σε επίπεδο κλάδων τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται εκείνες των ταξιδιών (-3,1%), της υγείας (-1,8%) και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (-1,6%). Στον αντίποδα τα μεγαλύερα κέρδη εξασφαλίζουν οι κλάδοι εμπορίου (+1,6%) και τροφίμων (+0,7%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τον τελευταίο μήνα ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει απώλειες άνω του 5%. Εξακολουθεί πάντως να είναι σχεδόν 23% υψηλότερα από τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από 12 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης