Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές επικροτούν την προσπάθεια Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων να πετύχουν μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και ενώ συνεχίζεται ο “βομβαρδισμός” των επενδυτών με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα συνεχίσουν σήμερα τις συνομιλίες, τελευταία ημέρα της προθεσμίας που έχει δώσει η Πελόζι για την επίτευξη μιας συμφωνίας ώστε το Κογκρέσο να προλάβει να ψηφίσει το πακέτο πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις τελευταίες συνομιλίες ο Λευκός Οίκος είχε αυξήσει την πρόταση του για το πακέτο τόνωσης στα 1,8% τρισ. δολ. ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για ορισμένα σημεία του πακέτου τόνωσης. Δύο νομοσχέδια που ψήφισαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι Δημοκρατικοί της Βουλής είχαν επίσης απορριφθεί από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι οι πιθανότητες για μια συμφωνία, με τη χώρα να έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές, είναι ελάχιστες.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνει σήμερα και η δήλωση του επικεφαλής της Moderna στην Wall Street Journal ότι το εμβόλιο της εταιρείας για τον κορονοϊό θα μπορούσε να είναι έτοιμο για χρήση έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο, εάν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες δοκιμές που θα γίνουν τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 178,23 μονάδες (0,63%) στις 28.370,91 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 22,09 μονάδες (0,64%) στις 3.448,87 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 63,85 μονάδες (0,54%) στις 11.541,50 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τέσσερις με αρνητικό. Εξ αυτών, τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Travelers με  άλμα 3,27% στα 115,49 δολ. και ακολουθούν η Procter & Gamble με κέρδη 1,93% στα 144,65 δολ. και η Dow στα 49,64 δολ. με άνοδο 1,64%.

Στον αντίποδα οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η IBM (-6,05%), η Intel (-1,09%) και η Walgreens Boots Alliance (-0,27%).

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής, στο μεταξύ, παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα, με τον κολοσσό της πληροφορικής IBM να ανακοινώνει χθες το βράδυ μικρή μείωση των εσόδων και αύξηση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 17,56 δισ. δολ. από 18,03 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη του γ’ τριμήνου ανήλθαν σε 1,7 δισ. δολ. ή 1,89 δολ. ανά μετοχή από 1,67 δισ. δολ. ή 1,87 δολ. ανά μετοχή. Σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,58 δολ. ανά μετοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης