Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά το παγκόσμιο sell off εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάκαμψη. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,80% αφού είχε υποχωρήσει 2% την Πέμπτη, με τις επιχειρήσεις λιανικής να υποχωρούν 3,2% και να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια βυθίζονται σε αρνητικό έδαφος.

Ο Ftse 100 στο λονδίνο ενισχύεται 0,55%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,79%, ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 1,25%, ενώ τα χρηματιστήρια της Μαδρίτης και του Μιλάνο ενισχύονται αντίστοιχα 0,39% και 0,88%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ταξιδιωτικός κλάδος έχει πληγεί αρκετά από τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, αλλά οι ειδήσεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς της καραντίνας υποστηρίζουν τον κλάδο.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς να πρέπει να μπουν σε καραντίνα άμα τη επιστροφή τους, εκτός κι αν ταξιδεύουν από μια χώρα υψηλού κινδύνου.

Η κυβέρνηση επίσης δήλωσε ότι επεξεργάζεται το να άρει τους κανονισμούς καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG, καθώς και οι easy Jet και Ryanair αυξήθηκαν μεταξύ 1% και 2,6% μετά την παραπάνω ανακοίνωση πρόθεσης της βρετανικής κυβέρνησης.

Και η Airbus σημειώνει άνοδο 2,5% μετά από την ανακοίνωση αύξησης 52% στις παραδόσεις κατά το α΄ εξάμηνο του έτους.

Άνοδο 2,7% σημειώνει η βρετανική εταιρεία πολυτελών ειδών ένδυσης, Burberry, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη μετοχή σε buy, ενώ η ανταγωνιστική ιταλική Salvatore Ferragamo υποχωρεί 1% καθώς υποβαθμίστηκε σε sell.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης