Σε κερδοφόρα επίπεδα κινούνται οι δείκτες της Wall Street, ιδίως αφ’ ότου οι επενδυτές καθησυχάστηκαν από την ανακοίνωση του του εμπορικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος είπε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει τελειώσει. Παράλληλα ο φόβος απέναντι σε μία “αναζωπύρωση” της επιδημίας του κορονοϊού φαίνεται να υποχωρεί.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,03%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,93% και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,85%, σημειώνοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και όντας καθ’ οδόν για νέο κλείσιμο-ρεκόρ μετά το χτεσινό, που αποτέλεσε το 20ό ρεκόρ για τον τεχνολογικό δείκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεδομένα αγοράς του Dow Jones δείχνουν ότι η απόκλιση μεταξύ της απόδοσης του τεχνολογικού Nasdaq και των άλλων δύο δεικτών αναφοράς είναι στο ευρύτερο από το 1983, αντανακλώντας τις απόψεις των επενδυτών ότι οι τεχνολογικές εταιρείες προσφέρουν λύσεις για έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Χτες το βράδυ οι επενδυτές πέρασαν ένα ολονύκτιο σοκ όταν ο σύμβουλος εμπορίου του Λευκού Οίκου υπονόησε, σε συνέντευξή του στο Fox News, ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα, η οποία υπεγράφη τον Ιανουάριο, είχε τερματιστεί.

Αργότερα, ο Ναβάρο είπε ότι τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν “άσχημα” και ότι η συμφωνία πρώτης φάσης παραμένει σε ισχύ. Ο Τραμπ έγραψε επίσης στο Twitter ότι η συμφωνία μένει ως είχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, την ώρα που η επιχειρηματική δραστηριότητα επανέρχεται μετά το lockdown που επιβλήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας, οδηγούν τις τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ προς τα πάνω τις τελευταίες εβδομάδες. Συνάμα η ευαισθησία της αγοράς στις εμπορικές εξελίξεις μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ και η επίδοση εταιρειών που σχετίζονται με την τεχνολογία, οι οποίες ωθούν την αγορά υψηλότερα, προσελκύει την προσοχή στη Wall Street.

Στις επιμέρους μετοχές, αυτές της Apple ήταν από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς σημειώνουν κέρδη 1% και έφτασαν σε ρεκόρ.

Οι τραπεζικές μετοχές επίσης σημειώνουν κέρδη με αυτών των JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και Bank of America να κερδίζουν 1,5%.

Την ίδια ώρα οι μετοχές της Bayer κερδίζουν πάνω από 6%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία είναι κοντά σε συμβιβασμό για τους ισχυρισμούς ότι το Roundup προκαλεί καρκίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης