Ανοδικά άνοιξαν και πάλι τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 10:55
Ανοδικά άνοιξαν και πάλι τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP και της γαλλικής εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για πιθανό πισωγύρισμα στο ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 10:07 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας καθώς και προσωπικών και οικιακών προϊόντων να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Η μετοχή της SAP ενισχύθηκε κατά 2,6% αφού αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τα έσοδα του 2021 ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου όπου καταγράφηκε αύξηση στις πωλήσεις υπηρεσιών cloud.

Η μετοχή της LVMH ενισχύθηκε κατά 2,5% αφού οι πωλήσεις της ανέκαμψαν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο στις αρχές του 202,1 καθώς οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί καταναλωτές έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της COVID-19.

Οι μετοχές άλλων εταιρειών ειδών πολυτελείας, όπως των Kering, Richemont και Hermes, σημείωσαν άνοδο μεταξύ 0,9% και 1,9%.

Η μετοχή της Tesco, της μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, υποχώρησε κατά 3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 20% των ετήσιων προ φόρων κερδών της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 10:55