Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι μετοχές ενέργειας ακολούθησαν το άλμα των τιμών πετρελαίου, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 10:04 ώρα Ελλάδας. Εάν τα κέρδη διατηρηθούν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ο δείκτης θα καταγράψει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί εδώ και τριάμισι χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης αναφοράς έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ αυτό τον χρόνο, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι η σταθερή εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας θα βοηθήσει να εκκινήσει πάλι η οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο το πρόσφατο άλμα στον πληθωρισμό έχει δημιουργήσει ανησυχίες ότι θα υπάρξει νωρίτερα από το αναμενόμενο σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο πληθωρισμός στη Βρετανία αυξήθηκε τον Μάιο απρόσμενα πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς η χώρα ανοίγει και πάλι την οικονομία της μετά τα lockdowns.

Ωστόσο ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που περιλαμβάνει πολλές εταιρείες που σχετίζονται με εμπορεύματα, κατέγραψε άνοδο 0,3%, με τις μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών BP και Shell να ακολουθούν το άλμα της τιμής του μπρεντ στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρωπαϊκός ενεργειακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,6%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης