Αμετάβλητες ήταν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 οδήγησε στην επιβολή αυστηρότερων περιορισμών στην Ευρώπη, περιορίζοντας την αισιοδοξία από την κυκλοφορία εμβολίων και τις ελπίδες για μια εμπορική συμφωνία του Brexit.

Στο Λονδίνο ταυτοποιήθηκε μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, το οποίο μπορεί εν μέρει να συνέβαλε στα αυξημένα ποσοστά μολύνσεων, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να θέσει σε ισχύ την υψηλότερη βαθμίδα περιορισμών στη βρετανική πρωτεύουσα. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να θέσει τη χώρα σε καθεστώς μερικού lockdown από τις 24 Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον τις 2 Ιανουαρίου, ενώ στη Γαλλία ο αριθμός των νοσηλευόμενων με COVID-19 αυξήθηκε για τρίτη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε οριακές μεταβολές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Οι τράπεζες κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ ανοδικά κινούνταν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, των εξορυκτικών και των ενεργειακών εταιρειών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης