Με μικρά κέρδη και κοντά στο ιστορικά τους ρεκόρ κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις αποφάσεις της Fed, την Κίνα και το ευρώ.

Ο S&P απέχει λιγότερο από 1% από το ιστορικό του υψηλό, ενώ ο Nasdaq περίπου 1,4% μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει σήμερα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στο Reuters ότι δεν περιμένει να σημειωθεί πρόοδος στον νέο κύκλο συνομιλιών που ξεκινά την Τετάρτη.

Ο Τραμπ σημείωσε εξάλλου ότι δεν έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυση της κρίσης. διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της WSJ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στην Federal Reserve για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων τους τελευταίους μήνες, κατηγορώντας την κεντρική τράπεζα ότι δεν του έχει προσφέρει βοήθεια στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρωζώνη ότι χειραγωγούν τα νομίσματα τους, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν παραχωρήσεις προς την Τουρκία για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα που κρατείται στη χώρα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 87,45 μονάδες (0,34%) στις 25.851,52 μονάδες, ο Nasdaq προσθέτει 41,78 μονάδες (0,53%) στις 7.863,65 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 10,70 μονάδες (0,37%) στις 2.867,75 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Intel στα 47,16 δολ. με άνοδο 0,66 δολ. ή σε ποσοστό 1,45% και ακολουθούν η Caterpillar στα 140,44 δολ. με άνοδο 1,24% και η JPMorgan Chase με κέρδη 1,15% στα 115,98 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Johnson & Johnson (-0,85%), η Merck (-0,53%) και η Procter & Gamble (-0,51%).

Ο τίτλος της Toll Brothers Inc. σημειώνει άλμα άνω του 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κατασκευαστικής για το γ΄ τρίμηνο χρήσης.

Στον αντίποδα, η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Coty Inc. σημειώνει βουτιά 10% καθώς τα έσοδα για το τελευταία τρίμηνο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Τα πρακτικά αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία για το σκεπτικό των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας καθώς και για τις επόμενες κινήσεις στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης