Σε θετικό έδαφος κινούνται τα futures του αμερικανικού χρηματιστηρίου, υποδηλώνοντας μια προσπάθειας αντίστασης στις γεωπολιτικές πιέσεις, οι οποίες χθες ώθησαν τον Dow Jones 200 μονάδες χαμηλότερα.

Σήμερα, πάντως, τα futures του Dow καταγράφουν κέρδη άνω των 100 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού δείκτη ενισχύονται κατά 0,54%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,47% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq διαμορφώνονται 0,51% υψηλότερα.

Το ενδεχόμενο εμπλοκής στη Συρία έχει πυροδοτήσει έντονες ανησυχίες στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα έπειτα από τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία.

Οι ανησυχίες κορυφώθηκαν μετά την ανταλλαγή απειλών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ που έφεραν στο προσκήνιο το σενάριο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να επανέρχεται σήμερα, με νέο tweet του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter και συμπλήρωσε: “Θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα”.
«Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ, υπό την προεδρία μου έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά προκειμένου να ‘καθαρίσουν’ την περιοχή από το ISIS. Πού είναι το ‘Ευχαριστούμε Αμερική», προσέθεσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Telegraph, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έδωσε εντολή σε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν προς τη Συρία, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στον συριακό στρατό.

Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να ζητήσει από το υπουργικό της συμβούλιο να εγκρίνει την εμπλοκή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας στη στρατιωτική δράση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Χθες, οι βασικοί δείκτες της Wall Street τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones να γνωρίζει τις ισχυρότερες απώλειες, οι οποίες ξεπέρασαν τις 200 μονάδες, στη σκιά του λεκτικού πολέμου που ξέσπασε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Χαρακτηριστική ήταν, συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Τραμπ που απαντώντας στην προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα καταρρίψει τυχόν πυραύλους που θα εκτοξευθούν από τις αμερικανικές δυνάμεις εναντίον συριακών στόχων, διεμήνυσε:

«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευτούν κατά της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, διότι θα έρθουν, ωραίοι και καινούριοι και ‘έξυπνοι’ πύραυλοι. Δεν θα έπρεπε να είστε εταίροι με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το απολαμβάνει!».

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 9.000 μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, φθάνοντας στις 233.000 την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, σε μια θετική ένδειξη για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Αν και τα επίπεδα αυτά είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι αιτήσεις επέστρεψαν κοντά στα χαμηλά 45 ετών.

Παράλληλα, αμετάβλητες παρέμειναν τον Μάρτιο οι τιμές για αγαθά που κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό και εισήχθησαν στις ΗΠΑ, τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί επτά διαδοχικών μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.
Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 3,6%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης