Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων, με δράσεις σε δύο επίπεδα, ένα καθαρά οργανωτικό μέσα στον ΕΦΚΑ, το άλλο το νομοθετικό/κανονιστικό.

«Όλη η δουλειά που κάνουμε για να κλείσει το θέμα των συντάξεων οριστικά. Έχουμε περάσει κάποια μέτρα, θα περάσουμε κι άλλα» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι, δεν μπορεί να βασανίζουμε τους πολίτες για λεπτομέρειες και την ίδια στιγμή να τους χρωστάμε για μήνες ή χρόνια και να μην τρέχει τίποτα. Τρέχει και παρατρέχει» ξέσπασε ο υπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά τις προκαταβολές συντάξεων, είπε ότι θα έχουν δοθεί μέχρι το Πάσχα κατά τις δεσμεύσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ.

«Έχουν γίνει αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης που προσεγγίζουν τις 30.000. Υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, πιστεύω θα δηλώσουν αρκετοί περισσότεροι. Πρόκειται για μέτρο ανακούφισης, δεν κοκορευόμαστε γι’ αυτό, είναι στοιχειώδης ευαισθησία του κράτους για οφειλή μηνών και ή χρόνων» σχολίασε.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών, ο Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για μείωση για εργοδότες-εργαζόμενους κατά 5% μέσα στην τετραετία. «Ήδη έχει προχωρήσει μείωση κατά 3% από τις αρχές του χρόνου, είχε ξεκινήσει και προηγούμενη μείωση… 1 και κάτι απομένει για να ολοκληρωθεί η δέσμευσή μας».

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «έχουμε παραγγείλει μελέτη» για την περαιτέρω μείωση. «Νοιαζόμαστε και για την όποια επίδραση της απόφασης στα ασφαλιστικά ταμεία» ξεκαθάρισε. Όπως ανέφερε, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους αποτελεί μια ανάσα για τις επιχειρήσεις και αύξηση μισθού για εργαζομένους.

Προγράμματα κατάρτισης: Μετά την Google και άλλοι κολοσσοί

Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Google που προσφέρει σε 3.000 ανέργους έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης σε τομείς υψηλής ζήτησης, ο υπουργός σχολίασε ότι «τέτοια προγράμματα, τα οποία έχουν σφραγίδα κολοσσών, έχουν αξιοπιστία και μεγάλη ζήτηση στην αγορά».

«Έχω δώσει κατεύθυνση στον ΟΑΕΔ να απευθυνθούμε και σε άλλους παγκόσμιους κολοσσούς» ανακοίνωσε μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης. «Στόχος μας είναι να φύγουμε από προγράμματα που είχαν σκιές αμφισβήτησης για τη σκοπιμότητα τους και το πού πήγαν τα λεφτά, σε προγράμματα που πιάνουν τόπο… Βοηθούν εργαζόμενους και ανέργους, όχι απλώς ‘να δίνουμε λεφτά» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης