«Κλείδωσε» το θέμα των συντάξεων χηρείας, μετά από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο ξενοδοχείο Χίλτον, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και τους εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως έγινε γνωστό, οι χήρες, των οποίων οι σύζυγοι είχαν συμπληρώσει 20 χρόνια ασφάλισης, θα παίρνουν πλέον σύνταξη 384 ευρώ κατ’ ελάχιστο, ενώ στα 360 ευρώ, κατ’ ελάχιστο, διαμορφώνεται η σύνταξη χηρείας για αυτές που οι σύζυγοί τους είχαν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν αυτών, λήφθηκαν υπ’ όψη και τα ανήλικα τέκνα και πλέον οι χήρες που έχουν ανήλικα ή παιδιά που σπουδάζουν, έως και την ηλικία των 24 ετών, θα παίρνουν επιπλέον 384 ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι δανειστές αποδέχτηκαν την πρόταση της ελληνικής πλευράς να θεσπιστεί κατώτατο πλαφόν στις συντάξεις χηρείας της τάξης των 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης .

Μάλιστα στην περίπτωση που η χήρα/ος έχει ανήλικα η παιδιά που σπουδάζουν στο ποσό της σύνταξης θα προστίθενται άλλα 384 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Υπουργείο Εργασίας λένε ότι «πάγωσαν» την έκδοσή των συντάξεων χηρείας από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, οι νέες συντάξεις χηρείας δεν ξεπερνούν τα 180 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης