ΒΕΘ: Πολλοί θέλουν, ελάχιστοι μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, 13:53
ΒΕΘ: Πολλοί θέλουν, ελάχιστοι μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις
Mε ρυθμούς χελώνας γίνονται οι αιτήσεις των επιχειρηματιών για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς ενώ όλη η αγορά την περίμενε για να βγει από τον φαύλο κύκλο των χρεών της, αποδεικνύεται ότι αφορά μόνο λίγους, παρατηρεί σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ.

«Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των φορέων προς την κυβέρνηση η ρύθμιση να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα και να αποφύγουν τα λουκέτα, οι ενδιαφερόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μία σειρά από εμπόδια», σημειώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Δυστυχώς στην πράξη όπως φαίνεται θα μείνουν εκτός ρύθμισης χιλιάδες επιχειρηματίες καθώς αποκλείονται όσοι χρωστούν μέχρι 50.000, έχουν κλείσει τα βιβλία τους και είναι σε ηλικία σύνταξης, όσοι έχουν ζημιές τα τελευταία τρία χρόνια και όσοι χρωστάνε πάνω από 50.000» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ κάνοντας μνεία και στον μεγάλο αριθμό δικαιολογητικών που απαιτούνται, τις περιοριστικές ημερομηνίες (υπάγονται οφειλές έως 31/12/2016), αλλά και τις αυστηρές συνθήκες με τις οποίες χάνεται η ρύθμιση.

«Θα πρέπει να υπάρξει άρση των περιορισμών προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, χωρίς υπερβολές και αποκλεισμούς» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018, 13:53