Ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη έκανε ο Β. Κεγκέρογλου της ΔΗΣΥ (ΚΙΝΑΛ), σχετικά με εγκύκλιο που εξέδωσε όπως είπε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής.

«Έχω μπροστά μου εγκύκλιο του κ. Πιτσιλή, σύμφωνα με την οποία τα μερίσματα που παράγονται από εταιρίες της αλλοδαπής π.χ. off-shore ή εταιρίες στην Κύπρο λέω εγώ, φορολογούνται μεν με 15%, αλλά αυτό είναι το ανώτερο ποσοστό συμψηφιζόμενο με όσο φορολογήθηκε στην χώρα προέλευσης. Άρα, αν μιλάμε για την Κύπρο, θα φέρει τα χρήματα στην Ελλάδα με 2,5%; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κύριε υπουργέ εγείρονται ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτής της διάταξης και εγκυκλίου και θα ήθελα μια απάντησή σας», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την διάρκεια κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στην οποία συζητείται  η “Κύρωση της από 31 Δεκεμβρίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν.3869/2010 (Α΄ 130), παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του “Μεταφορικού Ισοδύναμου” του ν.4551/2018».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης