Η αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ οδηγεί σε μείωση των τιμών κατά 8,9% σε 5.266 προϊόντα που διατίθενται μέσω του δικτύου πωλήσεων των «My market», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της METRO ΑΕΒΕ.

Οι νέες τιμές θα ισχύουν από τη Δευτέρα 20/5/2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός αριθμός των κατηγοριών που επηρεάζονται από την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ είναι 56. Από αυτές οι σημαντικότερες αφορούν σε κωδικούς προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Πρόκειται για τις εξής κατηγορίες: αλιεύματα παραδοσιακά (π.χ. αλίπαστα, ταραμά, ρέγγες, σολομό, καπνιστά σκέτα είτε σε λάδι, πέστροφα, βακαλάο υγράλατο είτε ξηράλατο), αλμυρά κράκερ, αρτοσκευάσματα (αφορά σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες και περιλαμβάνει ψωμί τοστ, πίτες για σουβλάκι, φρυγανιές, παξιμάδια και κριτσίνια.

Ισχύει επίσης για όλα τα προϊόντα που τοποθετούνται στη ζεστή γωνιά των χώρων πώλησης των σούπερ μάρκετ, φρέσκα & κατεψυγμένα ψωμιά, κρουασάν, κουλούρια Θεσσαλονίκης κ.ά., βελτιωτικά γεύσης (αλάτι, ξίδι, λεμόνι, ζωμοί ψυγείου), γλυκά (αφορά σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν μπισκότα, σοκολατοειδή, κουλουράκια, γλυκά κουταλιού, πραλίνες, φιστικοβούτυρο, χαλβάδες, ταχίνι, λουκούμια, παστέλια), γλυκά σνακ (κρουασάν, τσουρέκια, κέικ), γλυκαντικά, δημητριακά (εκτός νιφάδων βρώμης), επιδόρπια/κρέμες/γλυκίσματα ψυγείου (κρέμες, ρυζόγαλο, ζελέ, μουσταλευριά, γλυκά κ.ά.), έτοιμα φαγητά τυποποιημένα, ζαχαροπλαστική, ζύμες νωπές και κατεψυγμένες, κατεψυγμένες πατάτες, καφέδες/αφεψήματα, κρέμες γάλακτος ψυγείου, λαχανικά/κηπευτικά, μαγειρικά λίπη, μαγειρικά σκευάσματα (σούπες, ζωμοί, πουρές κ.ά), μαργαρίνες, μαρμελάδες, μπαχαρικά, ξηροί καρποί/αποξηραμένα φρούτα, ορεκτικά (ελιές, τουρσιά, έτοιμες σάλτσες ψυγείου, έτοιμες σαλάτες), παγωτά, ροφήματα, σπορέλαια, συνοδευτικά φαγητών (μαγιονέζες, μουστάρδες, κέτσαπ, dressings, σάλτσες), ντοματοπροϊόντα, τσίχλες/καραμέλες/ζαχαρώδη, χυμοί φρούτων ψυγείου και ραφιού, ψάρι/παρασκευάσματα τυποποιημένα και σνακ πατάτας, καλαμποκιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η μείωση των τιμών αφορά σχεδόν ένα στα τρία προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματα. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες και οι κωδικοί προϊόντων για τα οποία μειώνονται οι τιμές αφορούν σχεδόν το 30% των ετήσιων πωλήσεων των «My market».

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στις τιμές θα ισχύσουν από Δευτέρα ακόμη και στα προϊόντα των φυλλαδίων και άλλων προσφορών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά και στις παραγγελίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα των «My market», που έχουν δοθεί πριν από την ισχύ της νομοθεσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης