Σε 34.208 αιτούντες, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις, κατανεμήθηκαν δικαιώματα Εθνικού Αποθέματος 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της πολιτικής παραγωγικής αξιοποίησης των πόρων της ΚΑΠ και της αποτροπής καταβολής παράτυπων επιδοτήσεων, εν μέσω μάλιστα και της επισιτιστικής κρίσης, διενεργούνται επιπρόσθετοι έλεγχοι σε 2.021 αιτούντες που δήλωσαν εκτάσεις βοσκοτόπων χωρίς να διαθέτουν ζωικό κεφάλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έλεγχοι, όπως σημειώνει, αφορούν την ελάχιστη γεωργική δραστηριότητα που πρέπει να πληρούν οι συγκεκριμένοι για να τους καταβληθούν οι ενισχύσεις με βάση την κατανομή του Εθνικού Αποθέματος 2021.

«Για μέρος αυτών διενεργείται έλεγχος για ενδεχόμενη χρήση στοιχείων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης του Εθνικού Αποθέματος με παράλληλη εξωτερική διασταύρωση στοιχείων, πέραν των όσων προσκομίσθηκαν τυπικά από τους αιτούντες» αναφέρεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «οι έλεγχοι αυτοί βρίσκονται σε εξέλιξη, διέπονται από διαφάνεια και ισότιμη μεταχείριση των γεωργών και των κτηνοτρόφων στην λήψη Εθνικού Αποθέματος, ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και εντός του τρέχοντος γεωργικού οικονομικού έτους, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν τις ενισχύσεις που τους αναλογούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης