Στην εξειδίκευση των εισοδηματικών κριτηρίων με τα οποία θα συνδέονται τα πρόστιμα του νέου Κ.Ο.Κ. προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης, εντάσσοντάς τα στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, μετά τις παρατηρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ότι τα κριτήρια αυτά πρέπει να είναι σαφή, αναλογικά και να θεσπίζονται με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η κλιμάκωση θα είναι η εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– για εισόδημα έως 50.000 ευρώ: καμία προσαύξηση

– για εισόδημα 50.001 – 100.000 ευρώ: διπλασιασμός του προστίμου

– για εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ: τριπλασιασμός του προστίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι το εισόδημα θα υπολογίζεται σε ατομικό επίπεδο κι όχι σε οικογενειακό.

Αναφορικά, δε, με την έναρξη εφαρμογής της επιβολής προστίμου ανάλογα με το ύψος του ατομικού εισοδήματος, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου το προσδιορίζουν εκτός απροόπτου το ερχόμενο φθινόπωρο, ώστε να έχουν διασυνδεθεί όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο σχετίζεται με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου, καθώς οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί θα φέρουν μαζί τους tablet συνδεδεμένο με εκτυπωτή και, αφού καταχωρήσουν το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό κυκλοφορίας και το είδος της παράβασης, θα ενημερώνονται αυτομάτως εάν ο παραβάτης ενώπιόν τους ανήκει στην κατηγορία Α, Β ή Γ, για να του βεβαιώσουν το ανάλογο πρόστιμο.

Διαβάστε ακόμα: Οι 11 ενστάσεις και ένα… μήπως για τις αλλαγές στον ΚΟΚ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης