Κοντά στις 25.000 αιτήσεις είναι οι αιτήσεις οι οποίες έχουν γίνει για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ταμεία. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Ο ίδιος τόνισε πως οι 1200 εξ αυτών θα πάρουν σύνταξη.

Όσον αφορά για τη ΝΔ, ο ίκος. Πετροπουλος δήλωσε πως «αναγκάστηκαν και ψήφισαν τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, όχι γιατί το ήθελαν. Η πολιτική της ΝΔ εναντίον της ρύθμισης οφειλών είναι γνωστή από παλιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη ρύθμιση την κάναμε γιατί οι άνθρωποι πνίγηκαν στο πέλαγος των χρεών που τους δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις…το 97% των χρεών δημιουργήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Όπως επισήμανε, «τα παραπάνω χρέη δεν δημιουργήθηκαν από τη δική μας πολιτική. Το ελάχιστο, περίπου 2%-3% όλων των οφειλών, δημιουργήθηκαν στην περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης διότι, πράγματι, τα απόνερα της κρίσης υπάρχουν, δεν τελείωσαν. Οφείλουμε να ρίξουμε ένα σωσίβιο να σωθεί ο κόσμος που πνίγεται. Η ΝΔ θέλει να τους το αφαιρέσει γιατί είναι ξένο προς τη δική τους νεοφιλελεύθερη αντίληψη».

Ο Τ. Πετρόπουλος αποκάλυψε ότι «πριν καλά – καλά κλείσει μία εβδομάδα, έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 24.000-25.000 αιτήσεις και από αυτούς είναι περίπου 1.200 που θα πάρουν σύνταξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις αιτιάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ότι δήθεν τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τα κρατικά ταμεία είναι πλέον στενά, ο Υφυπουργός σημείωσε:

    «Έχει γίνει αναλογιστική μελέτη με τη συμμετοχή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία έχει εγκριθεί στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης ως ορθή αναλογιστική μελέτη που βγάζει το σύστημα, όπως έχει δομηθεί -και θέλει να καταργήσει η ΝΔ – ως σύστημα βιώσιμο.

Υπάρχει αναλογιστική μελέτη, η οποία κρίθηκε ως αποδεκτή από την Κομισιόν. Και έρχεται η ΝΔ αυτό που αποτελεί επιτυχία για τη χώρα και το λαό μας που δεινοπάθησε τα προηγούμενα χρόνια, να το θέσει σε αμφισβήτηση. Η ΝΔ που θέλει να γίνει κυβέρνηση αμφισβητεί αυτό που αποδέχθηκαν ακόμη και οι δανειστές μας για να μη γίνουν άλλες μειώσεις συντάξεων».

«Ας περιμένουν οι συνταξιούχοι ότι, μετά από αυτή την αμφισβήτηση της αναλογιστικής μελέτης, ακολουθεί η στόχευση της ΝΔ για μείωση συντάξεων που θα επέλθουν αναπόφευκτα. Διότι, τυχόν μείωση από το 20% στο 15% των εισφορών θα προκαλέσει έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ από την πρώτη χρονιά, το οποίο μπορεί να καλυφθεί μόνο με μείωση των συντάξεων», κατέληξε ο Υφυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης