Παράταση στις επιστρεπτέες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα δοθεί παράταση 2 ημερών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6, η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 σε όλες τις επιστρεπτέες.

Σχετικά με την εστίαση ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι: «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας στην εστίαση». Ενώ για τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων για να αποζημειωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε «Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία» και τόνισε πως τα λάθη θα διορθωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. Ευρώ σε αυτές.», ανέφερε ο ίδιος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης