Την επέκταση του σχεδίου ιθαγένειας (non-dom)  και για  τους συνταξιούχους αλλοδαπής με χαμηλή φορολόγηση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις σχετικές πληροφορίες.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ  ανέφερε πως ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί σε περίπου 100.000 ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη εβδομάδα μέσα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον,  ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως αναμένεται νέο κύμα δανείων μέσα στον Ιούλιο από τις τράπεζες μετά από δέσμευση που έλαβε στις επαφές που είχε με αυτές.

Προανήγγειλε πως σήμερα ή το αργότερο αύριο Παρασκευή (3/7) θα λάβουν πάνω από 200.000 δικαιούχοι τα ποσά που τους αντιστοιχούν για την αποζημίωση ειδικού σκοπού Μαΐου και ακόμη 2.000 που εκκρεμούσαν από την προηγούμενη φάση.

Ανέφερε πως δεν έχει αλλάξει η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου για ύφεση έως 8%, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές δεν μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με το πώς εξελιχθεί η κατάσταση στον τουρισμό το καλοκαίρι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών  σημείωσε επίσης πως σε φορολογικής φύσεως διευκολύνσεις με συμψηφισμούς προχώρησαν περίπου 150.000 επιχειρήσεις.

Εκτίμησε πως τον Σεπτέμβριο  θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης ώστε να λάβουν πολύ μικρές επιχειρήσεις με ανάγκη ρευστότητας έως 25.000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις.

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η κυβέρνηση αναμένει να την δει και να την ποσοτικοποιήσει αλλά σε κάθε περίπτωση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

“Όταν συνεπώς βγουν οι όποιες αποφάσεις, θα αξιολογηθούν, θα αποτιμηθούν και ανάλογα θα ενεργήσουμε. Προφανώς θα σεβαστούμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης”, τόνισε ο υπουργός.

Για το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι καταβολές στους συνταξιούχους και εάν θα γίνουν τμηματικά, απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει πως ακριβώς θα παρέμβει στο θέμα η κυβέρνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης