Η εστίαση και ο πολιτισμός, όπως επίσης ένα «μπέρδεμα που αφορά ΚΑΔ επιχειρήσεων οι οποίες δεν δηλώνουν νυχτερινή διασκέδαση», είναι τα σημεία όπου εστιάζεται η προσοχή, είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Τα στοιχεία ως τις 30 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα για την εστίαση καθώς ο τζίρος αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το 2019, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών, εξηγώντας ότι ανακοινώσεις θα υπάρξουν αφού αποτιμηθεί και η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα χρήματα προέρχονται από το Αποθεματικό κρατικό ταμείο για COVID και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός», απάντησε ερωτηθείς για νέα μέτρα στήριξης.

Οι αποταμιεύσεις επίσης αυξήθηκαν και ανέρχονται σε 35 δισ. οι καταθέσεις από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, είπε ο κ. Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι «από τρομαγμένοι καταναλωτές είναι καλύτερα να σκεφτούμε ως επένδυση την εξοικονόμηση ενέργειας».

«Πιέσεις τα επόμενα χρόνια στις τιμές της ενέργειας με σκαμπανεβάσματα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθ’ οδόν προς την «πράσινη μετάβαση», οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπουν κι αυτές στο γεωπολιτικό παιχνίδι και οι ανατιμήσεις θα συνεχιστούν, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να προστατευτούν τα νοικοκυριά. Το κλειδί είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η κυβέρνηση δίνει τεράστια ποσά επιδοτήσεων πάνω από 2,5 δισ., τόνισε.

«Ήμασταν η δεύτερη χώρα που ζήτησε έγκριση και η τρίτη που κατέθεσε αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προχωράει πολύ γρήγορα τώρα τόσο το κομμάτι των δανείων όσο και των επιδοτήσεων, όπου υπάρχει και το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης