Όχι στην a la carte νέα ΚΑΠ.
Να στηριχθούν όσοι πραγματικά παράγουν. Κατά την άποψη της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ η μελλοντική ΚΑΠ πρέπει να παραμείνει Κοινή (και όχι a la carte) και να χρηματοδοτείται 100% από την Ε.Ε.

Οποιαδήποτε ανισορροπία μεταξύ κοινοτικού κανονιστικού πλαισίου και επικουρικότητας, αποδυναμώνει τον κοινό χαρακτήρα της ΚΑΠ και ενέχει τον κίνδυνο της επανεθνικοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό υποστήριξαν με έμφαση μέλη του προεδρείου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Παύλος Σατολιάς και ο γενικός γραμματέας Θωμάς Κουτσουπιάς, που συναντήθηκαν χθες με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη, παραθέτοντας της απόψεις του φορέα σχετικά με τις μεταβολές που επέρχονται και τα επιμέρους σημεία στα οποία θα πρέπει η χώρα μας να δείξει ιδιαίτερη προσοχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ σε άριστο κλίμα, με τον κ. Κασίμη να υποδέχεται τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ στο πλαίσιο της ευρύτερης διαβούλευσης και των επαφών που έχει το υπουργείο για τη νέα ΚΑΠ, ώστε να συγκεντρώσει και να συγκεράσει τις θέσεις των ενδιαφερομένων φορέων.

Κατά τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ η μελλοντική ΚΑΠ, πρέπει να διαθέτει επάρκεια πόρων για να μπορεί να ανταποκρίνεται στους φιλόδοξους στόχους, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και στους στόχους της Συνθήκης (εφοδιασμός των αγορών, δίκαιο εισόδημα στους αγρότες, προσιτές τιμές στους καταναλωτές).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ επιμένει στο να κατευθυνθούν οι πόροι σε ενεργούς αγρότες, ώστε να στηριχθούν αυτοί που πράγματι παράγουν. Επίσης, θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί βάρος σε επενδύσεις, οι οποίες όμως θα αφορούν όντως την αγροτική ανάπτυξη, ενώ συμφωνεί με την «οροφή» των ενισχύσεων, εκτιμώντας ότι μπορεί και πρέπει να χαμηλώσει σε λογικά επίπεδα.

Ακόμη, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ λέει «ναι» στις Συνδεδεμένες, αρκεί να μην έχουν πελατειακό χαρακτήρα, ενώ συμφωνεί και με το 2% στους νέους αγρότες, για να επιτευχθεί η ηλικιακή ανανέωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης