Εντατικούς ελέγχους στον χώρο της εστίασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εργοδότες τηρούν τα προβλεπόμενα της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας σε ό,τι αφορά τους διανομείς, ξεκινά εντός των επόμενων ημερών και για ένα δίμηνο το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Αναγνωρίζοντας ότι τα προβλήματα στον κλάδο της διανομής είναι τεράστια, ο κ. Νεφελούδης, σημείωσε:«κάναμε πολλά και έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να κάνουμε ακόμη περισσότερα», ενώ διευκρίνισε ότι η σημερινή συνάντηση με τους διανομείς, εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε η κυβέρνηση. «Να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθώσεις στην εγκύκλιο που εκδώσαμε, αλλά και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις και ρυθμίσεις που θα βελτιώσουν το νομοθετικό κλίμα»,τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Φαγητού, Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, ξεκαθαρίζοντας ότι «η εγκύκλιος, αν και δεν μας καλύπτει απόλυτα γιατί έχει πολλά θολά σημεία, δεν εφαρμόστηκε ποτέ από κανέναν εργοδότη. Οι εργοδότες, προτιμούν να παρανομούν, παρά να πληρώνουν».

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάρτιση και ψήφιση ενός αυστηρού νομοσχεδίου για τα θέματα του κλάδου τους, αλλά και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμούς μόνιμου ελέγχου, ώστε – όπως είπε – να τηρείται η εργατική νομοθεσία και να μας εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας. «Θα πρέπει να κλείνει οριστικά όποιος πιάνεται να παρανομεί», είπε και πρόσθεσε: «πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές ότι παίζουν με ανθρώπινες ζωές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης