Σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων Ιουνίου, καταθέτει η ΠΟΜΙΔΑ στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Παρ’ ότι η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία και τον ορισμό των προϋποθέσεων για την προκαταβολή των ποσών της αποζημίωσης των εκμισθωτών για τα μισθώματα μηνός Ιουνίου 2021 έχει ήδη εκδοθεί από τις 23.7.2021, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη πληροφορία αναφορικά με την ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων αυτών και ενώ η προθεσμία για την καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων του μηνός Ιουλίου λήγει αύριο 30.7.2021.

Αντιλαμβάνεστε ότι για μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, δικαιούχων της άνω αποζημίωσης, τα ποσά αυτά αποτελούν αποκλειστικό ή κύριο εισόδημα, από το οποίο πέραν της διαβίωσής τους εξαρτάται η δυνατότητα να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Γι΄ αυτό σας παρακαλούμε για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων Ιουνίου, με δεδομένο ότι παρά τον περιορισμό των δικαιούχων μείωσης ενοικίου για τον Ιούλιο 2021, οι καταβολές των μισθωμάτων από τους μισθωτές δεν έχουν ομαλοποιηθεί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν σωρευτεί μεγάλες οφειλές.

*Περαιτέρω, ως προς την τροπολογία που καταθέσατε στη Βουλή στην οποία περιλαμβάνεται διάταξη ρύθμισης για τις οφειλές που βρίσκονται σε παράταση προθεσμίας καταβολής ή και αναστολής είσπραξης, προκειμένου να βελτιωθεί η χρησιμότητά της για τους ιδιοκτήτες ακινήτων παρακαλούμε να προβλεφθεί η υπαγωγή ήδη ρυθμισμένων οφειλών με ημερομηνία βεβαίωσης από 1.3.2020 – 31.7.2020, ώστε να μην υπάρχει διάκριση για τους φορολογούμενους που δεν απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά την εν λόγω χρονική περίοδο, καθώς οι δόσεις ρυθμισμένων οφειλών των οποίων η είσπραξη ανεστάλη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020 σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη συμψηφιστεί με τις αποζημιώσεις μείωσης ενοικίων της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Στην υπηρεσία «Προσωποποιημένες Ειδοποιήσεις» του TAXISnet και συγκεκριμένα στην εφαρμογή “Αποτελέσματα Επεξεργασίας Δηλώσεων COVID” να επανέλθει η εικόνα των δηλώσεων COVID 2020, καθώς τώρα εμφανίζονται αδικαιολόγητα μόνον οι δηλώσεις COVID 2021, γεγονός που προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στους φορολογούμενους, τόσο ως προς τη δυνατότητα συνολικής παρακολούθησης των αποζημιώσεων που έχουν λάβει όσο και στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεών τους.

*Σε ότι αφορά τις λύσεις μισθώσεων, ζητούμε στην εφαρμογή Μισθώσεων της ΑΑΔΕ να προστεθεί η  επιλογή «Ενεργές Μισθώσεις» στην οποία να εμφανίζονται όλες οι μισθώσεις που στο σύστημα θεωρούνται ενεργές, ώστε εύκολα ο φορολογούμενος να δηλώνει τη λύση των ήδη ανενεργών χωρίς να υπόκειται σε άδικα πρόστιμα για αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης