Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών ζητάει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών για πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταβολή των ποσών του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. χθες το βράδυ έσπευσε να ενημερώσει γραπτά και τηλεφωνικά τα αρμόδια υπουργεία και την ΑΑΔΕ για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 2, καθώς αφορά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά και λογιστών συναδέλφων και ζήτησε να δοθεί άμεση και πρακτική λύση ώστε ούτε οι επιχειρήσεις να στερηθούν αυτή την πολύτιμη ρευστότητα για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, αλλά ούτε οι λογιστές να βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αντιδικούν με τους πελάτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα πάλι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και την ΑΑΔΕ λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι αναζητούνται λύση και διευθέτηση του θέματος.

Η επιστολή που εστάλη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Υπουργέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ σπεύδει να θέσει υπόψη σας το θέμα που έχει προκύψει με την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 και από ότι φαίνεται αφορά ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων αλλά και λογιστών συναδέλφων.  Κατά την διαδικασία της αίτησης “εκδήλωσης ενδιαφέροντος” πλήθος συναδέρφων ακολουθώντας τα βήματα που είχαν ακολουθήσει κατά την διαδικασία αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή 1 συμπλήρωσαν μόνο την εφαρμογή με τον τίτλο “τα έσοδα μου” και δεν προέβησαν στον δεύτερο απαιτούμενο βήμα, δηλαδή την συμπλήρωση της εφαρμογής “οι εφαρμογές μου” μέσω της οποίας γινόταν η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

»Ως αποτέλεσμα αυτής της αστοχίας δεν είναι τώρα δυνατή η χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που την έχουν ανάγκη πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των επιχειρηματιών και των λογιστών τους αλλά και μια γενικότερη δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών αλλά και των λογιστών προς τους χειρισμούς της ΑΑΔΕ όσον αφορά αυτές τις πλατφόρμες. 

»Παρακαλούμε να δοθεί μια άμεση και πρακτική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει ώστε ούτε οι επιχειρήσεις να στερηθούν αυτή την πολύτιμη ρευστότητα για καθαρά διαδικαστικούς λόγους αλλά ούτε οι λογιστές να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να αντιδικούν με τους πελάτες του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης