Σενάριο για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του υπ. Οικονομικών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές εφόσον κατά την δοκιμαστική εκκαθάριση με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, προκύψει σημαντική υπέρβαση του ποσού βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, από 3,2 δισ. ευρώ σε 3,5 δισ. ευρώ, τότε υπάρχει το σενάριο να ακυρωθεί αυτή η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες με αύξηση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ είναι σήμερα 200.000 ευρώ και το σενάριο προβλέπει την αύξησή του στις 250.000 ευρώ.

Ωστόσο το μειονέκτημα αυτού του σεναρίου είναι ότι δεν θα ακυρώσει τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν στον κύριο ΕΝΦΙΑ για τις λεγόμενες “λαϊκές” περιοχές όπου αναμένονται σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ζώνης.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη κουβέντα βρίσκεται σε πολύ πρόωρο στάδιο και όλα θα εξαρτηθούν από την οριστικοποίηση των νέων τιμών ζώνης και την δοκιμαστική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που θα “τρέξει” στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης